Wszystkim posiadaczom silnika 1,2 tsi gratuluję udanego zakupu.
Z przeprowadzonych testów wynika, iż rzeczywiście nawet silnik 85 km daje sobie radę z takim dużym autem jak octavia.
Poniżej linki do dwóch testów jakie znalazłem w sieci.
Jeżeli jeszcze na trasie i autostradzie pali tyle co piszecie to naprawdę super.
Kupno diesla przestaje być w tym momencie racjonalne.
Ja proszę Was o uzupełnianie raportów paliwowych np. na motostat. Chwilowe zużycie paliwa na wybranych odcinkach nie jest dla mnie miarodajne, bo ja też mogę na odcinku autostrady o długości 100 km, zejść ze spalaniem poniżej 4 litrów, ale wcale to nie oznacza, że ten silnik będzie tyle palił. Średnio wychodzi mi 6,24 i nie mogę z tym dyskutować.
Ponieważ użytkuję auta służbowe są to jak na razie diesle.
W najmie długoterminowym diesel i tak wychodzi taniej od benzyny ze względu na mniejszy spadek wartości diesla po 200 000 km, jednak może to się zmieni.
Chciałbym pojeździć tsi, jednak wybrałbym 1,4 a i tak wydaje mi się małą pojemnością.
Do nowego mondeo ford będzie montował 1,0 ecoboost o mocy 125 km. "Sorry, taki mamy klimat."
Z przeprowadzonych testów wynika, iż rzeczywiście nawet silnik 85 km daje sobie radę z takim dużym autem jak octavia.
Poniżej linki do dwóch testów jakie znalazłem w sieci.
Jeżeli jeszcze na trasie i autostradzie pali tyle co piszecie to naprawdę super.
Kupno diesla przestaje być w tym momencie racjonalne.
Ja proszę Was o uzupełnianie raportów paliwowych np. na motostat. Chwilowe zużycie paliwa na wybranych odcinkach nie jest dla mnie miarodajne, bo ja też mogę na odcinku autostrady o długości 100 km, zejść ze spalaniem poniżej 4 litrów, ale wcale to nie oznacza, że ten silnik będzie tyle palił. Średnio wychodzi mi 6,24 i nie mogę z tym dyskutować.
Ponieważ użytkuję auta służbowe są to jak na razie diesle.
W najmie długoterminowym diesel i tak wychodzi taniej od benzyny ze względu na mniejszy spadek wartości diesla po 200 000 km, jednak może to się zmieni.
Chciałbym pojeździć tsi, jednak wybrałbym 1,4 a i tak wydaje mi się małą pojemnością.
Do nowego mondeo ford będzie montował 1,0 ecoboost o mocy 125 km. "Sorry, taki mamy klimat."

Moj szwagier z reszta tez mnie pytal, po co mi taki silnik, mysle ze teraz mu zacytuje post koegi
którego nie brałem dotąd pod uwagę. Wracając do meritum jest tu bardzo dużo ciekawych informacji na temat konfiguracji auta z 1.2 85KM. Dziękuję wszystkim właścicielom takiej konfiguracji O III za zamieszczone informację opisy i wrażenia z jazdy, są one naprawdę bardzo pomocne, biorąc pod uwagę, że nie ma w salonach wersji testowej 85 KM. Widzę też że wywiązał się pewien spór na temat jakiej to mocy motor powinno podsiadać auto. Spór ten jest wg,.mnie nie rozwiązywalny i nie chciał bym tutaj podgrzewać atmosfery, ale tak jak to mówiłem na tak postawione pytanie nie ma jasnej odpowiedzi, bo każdy czuje i odbiera inaczej. Jeden uważa za muła, to co drugi uważa za gazelę, w związku z tym, takie dywagacje ile to koni ma mieć auto, bo inaczej nie jedzie nie mają wg. mnie najmniejszego sensu.
d 2013
Komentarz